Serek kolba z Podhala

Jednym z elementów naszej oferty są serki kolba z Podhala. Podłużny kształt przypominający kolbę kukurydzy, łagodny, mleczny, lekko słony smak i twarda elastyczna skórka to ich cechy charakterystyczne. Serki kolba – podobnie jak sery gałka, serki bacowskie czy korbacze są produkowane w naszym gospodarstwie ze świeżego mleka od własnych krów. Wysoka jakość wykorzystywanego przez nas mleka jest gwarancją doskonałego smaku i wyjątkowego wyglądu naszych serów górskich. Ich nadzwyczajne walory zadowolą podniebienia każdego smakosza. Kolby mogą pojawić się na stole praktycznie przy każdej inne okazji. Krążki sera kolba doskonale sprawdzą się zarówno jako smakowita przekąska, jak i dodatek do wina lub piwa, a także jako składnik sałatek oraz wielu innych potraw, zarówno tych prostych, jak i bardziej wyrafinowanych. 

 

Kolba

Sekretem wysokiej jakości naszych wyrobów są naturalne składniki

Nasze serki kolba z Podhala wytwarzamy jedynie z naturalnych produktów, według starych, sprawdzonych receptur. Tak jak dawniej, świeże mleko przechodzi szereg procesów, jest ścinane podpuszczką, a następnie masa serowa poddawana jest dojrzewaniu. Po pewnym czasie ręcznie formujemy kształtne kolby serów. Zapewniamy wysoką jakość produktów oraz niezapomniany smak. Nasze sery to również gwarancja wyjątkowego aromatu oraz lekkości. Ponadto są zdrowe i naturalne, gdyż nie zawierają konserwantów, polepszaczy smaku, syntetycznych aromatów ani barwników.