Serki korbacze z Podhala
Historia serów korbaczy z Podhala liczy przeszło dwieście lat. Produkowane są ze świeżego mleka krowiego, dzięki czemu odznaczają się niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Są również bardzo elastyczne i delikatne w konsystencji. Jako ceniony producent oscypków mamy je w swojej ofercie, by każdy z naszych Klientów mógł cieszyć się ich wyjątkowymi zaletami, kiedy tylko zechce. Serki korbacze sprawdzą się jako samodzielna przekąska, dodatek do wielu dań lub element deski serów. Ich kształt pięknie prezentuje się w towarzystwie pozostałych serów z Podhala, na przykład serkiem kolbą, serami gałkami lub serkami bacowskimi. Serki korbacze produkujemy według sprawdzonej, wieloletniej i naturalnej receptury.
Serki korbacze – idealna przekąska dla całej rodziny!
Serki korbacze formowane są w kształt długich nitek, podobnych do makaronu. Następnie są splatane, najczęściej w warkocze lub wiązki. Sery te są łagodne w smaku, więc idealnie skomponują się z każdym daniem – można również jeść je jako przegryzkę. Można również dodać je do sałatek. Są jednym z najczęściej pojawiających się na góralskich weselach produktów. W formie zagryzki lub jako dodatek do potraw skradną serca wszystkich gości. Oferujemy zarówno korbacze wędzone o ciemnobrązowej barwie, jak i niewędzone, całkowicie jasne. Ten typ serów na Słowacji nazywany jest „korbačik”. Podobnie jak serki bacowskie czy sery gałki są produkowane metodami tradycyjnymi, dzięki czemu nie zawierają konserwantów ani barwników. Swój smak i aromat zawdzięczają najlepszej jakości składnikom oraz procesowi wędzenia.
Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi proponowanymi przez nas produktami oraz składania zamówień.