Sery gałki – Podhale
W ofercie naszej firmy znajdą Państwo między innymi znakomite sery gałki. Podhale słynie z serków i serów produkowanych ze świeżego mleka krowiego, dzięki czemu każdy z naszych klientów może cieszyć się ich niepowtarzalnym, delikatnym smakiem oraz najwyższą jakością. W dawnych czasach sery gałki wytwarzane były głównie w okresie jesienno-zimowym, kiedy nie doiło się owiec. Obecnie dostępne są przez cały rok. Z uwagi na to, że sery gałki produkowane są w sposób naturalny i nie zawierają sztucznych konserwantów, barwników ani ulepszaczy smaku, odpowiednio przechowywane nie psują się, lecz po prostu wysychają. Nawet w tej formie można je wykorzystać w kuchni. Doskonale smakują drobno starte i używane do posypania różnorodnych potraw. Zarówno sery gałki, jak i serki bacowskie, korbacze, czy kolby są produkowane według tradycyjnych, sprawdzonych receptur, niezmienionych od pokoleń.
Proces produkcji serów w formie gałki
Produkowane przez naszą firmę na Podhalu sery gałki powstają według tradycyjnej receptury. Robione są na podpuszczce, moczone w solance, a następnie wędzone. Proponujemy też wersję niewędzoną. Dzięki zachowaniu stosowanych przez wiele lat metod i receptur możemy dostarczać Państwu delikatne, naturalne serki góralskie o niepowtarzalnym smaku, lekkiej konsystencji oraz doskonałym aromacie. Warto wykorzystać je w swojej kuchni i zachwycić gości nietuzinkowym poczęstunkiem lub po prostu zajadać się nimi jako zdrową przekąską przed telewizorem. Sery gałki cieszą się popularnością gości wielu restauracji i lokali gastronomicznych.